31. Adana Altın Koza Film Festivali’nde Sürdürülebilir Film Yapımını Konuştuk

Altın Koza Akademi_Surdurulebilir Film Yapımı_1

Bu yıl 31. yılını kutlayan Adana Altın Koza Film Festivali kapsamında düzenlenen sürdürülebilir film yapımı konulu panele katıldık.

Festivalin “Çukurova Altın Koza Film Akademi” programında yer alan “Sinema Ekosistemlerinde Sürdürülebilirlik ve Ekosinema” başlıklı panele EkoFilm: Sürdürülebilir Yapım Platformu adına Dr. Ekin Gündüz Özdemirci katıldı. Panelde, Çukurova Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden Doç. Dr. Özge Nilay Erbalaban ve Sinema-TV Sendikasından Damla Kırkalı da konuşmacı olarak yer aldı.

Doç. Dr. Özge Nilay Erbalaban’ın sürdürülebilir film yapımı ve ekosinema kavramları ile uluslararası sürdürülebilir yapım girişimlerini ele aldığı konuşmasının ardından, Dr. Ekin Gündüz Özdemirci “Film Endüstrisi ve Sürdürülebilir Dönüşüm: Neden ve Nasıl?” başlıklı konuşmasında, sektörde çevre dostu, sürdürülebilir film yapımı uygulamalarının neden ve nasıl yaygınlaşması gerektiğine değinerek, bu alanda uluslararası gelişmeleri ve EkoFilm Platformu’nun çalışmalarını anlattı. Sinema TV Sendikası Genel Sekreteri Damla Kırkalı ise, Türkiye’de film sektöründeki çalışma koşulları ve yerel koşullar bağlamında sürdürülebilir yapım uygulamalarına geçişte yaşanabilecek zorlukları, olası çözüm önerilerini ve geçtiğimiz ay resmi olarak EkoFilm Platformu’nun destekçileri arasına katılan Sinema-TV Sendikasının bu yönde çalışmalarını ele aldı.