Sinema-TV Sendikası, EkoFilm Platformu Destekçi Kurumları Arasına Katıldı!

EkoFilm x STV Sendikası

British Council’ın Going Global Partnerships programı Connect4Innovation: Birleşik Krallık-Türkiye Yükseköğretim Kurumsal Ortaklıklar Fonu tarafından desteklenen “Connect 4 Environmental Sustainability in Film and the Media (Sinema ve Medya Sektörlerinde Çevresel Sürdürülebilirlik için Birleşmek)” başlıklı projemizin ve bu kapsamda kurulan EkoFilm: Sürdürülebilir Yapım Platformu’nun akademi, sektör ve STK işbirliği çoğalarak devam ediyor.

EkoFilm Platformu kurulduğundan bu yana sektör ile işbirliği, bilgi ve deneyim paylaşımı gibi konularda çalışmalarımıza destek olan Sinema-TV Sendikası resmi olarak projemizin destekçi kurumları arasına eklendi. Böylece, yapımcı Zeynep Atakan’ın eğitim ve danışmanlık platformu YAPIMLAB, yönetmen Reha Erdem’in kurucularından olduğu Atlantik Film ve iklim krizi farkındalığı alanında çalışan Yuvam Dünya Derneği ile birlikte projenin resmi destekçi sayısı dörde yükseldi. 

Sinema-TV Sendikası, 2015’ten beri film sektöründe çalışma koşullarını iyileştirmeye, hak ihlalleri ile mücadele etmeye, meslek standartlarını oluşturmaya, işçi sağlığı ve iş güvenliği ilkelerinin uygulanmasını sağlamaya odaklanıyor. Ekolojik farkındalık ve uygulamalar ise sendika için önemli bir gündem olarak “Çalışma İlkeleri Kılavuzunda” yer alıyor. Sendika, EkoFilm Platformu işbirliği ile bu konuyla ilgili çalışmalarını hızlandırmayı ve sektörün tüm bileşenlerini sürece dahil etmeyi hedefliyor.