Green for Youth: Sürdürülebilirlik İçin Gençlik Hareketi’nin Etkinliğine Katıldık

Green for Youth_EkoFilm Platformu

Türkiye çapında çeşitli illerden liseli öğrencilerin kurduğu Green for Youth: Sürdürülebilirlik için Gençlik Hareketi gençler arasında iklim krizi ve çevre farkındalığını arttırmaya yönelik çalışmalar yürütüyor. 

Geçtiğimiz haftalarda düzenlenen Sürdürülebilir Kültür Haftası seminerlerinin sonunda öğrenci grupları sinema, edebiyat, görsel tasarım, moda ve mimari konularında projeler hazırladılar. Sürdürülebilir Kültür Haftası boyunca düzenlenen seminerlerde,  EkoFilm Platformu kapsamında incelediğimiz “Bir Zamanlar Gelecek: 2121” filminin yönetmeni Serpil Altın ve yapımcısı Korhan Uğur çevre dostu film yapımı deneyimlerini paylaştı. Diğer seminerlerde ise, eko-eleştiri üzerine çalışmalar yapmış Galatasaray Üniversitesi öğretim üyesi Dr. A. Duygu Yavuz, sürdürülebilir görsel tasarım üzerine uzmanlaşmış MSGSÜ öğretim üyesi Pınar Altanoğlu Salman, sürdürülebilirlik ve inovasyon odaklı mimarlık alanında uzman girişimci mimar Ece Çakır Aidan ve Türkiye Tekstil Araştırmaları Organizasyonu Kurucusu Bilgesu Altunkan Ekim konuşmacı olarak yer aldı.

Seminerlere katılan gruplar tarafından hazırlanan projelerin sunulduğu çevrimiçi etkinlikte EkoFilm Sürdürülebilir Yapım Platformu olarak yer aldık. Proje yürütücüsü ve Platformun kurucularından Dr. Ekin Gündüz Özdemirci jüri olarak yer aldığı etkinlikte ekiplerin projelerini değerlendirdi. Sürdürülebilirlik ve kültür alanında birbirinden ilginç ve yaratıcı fikirler üreten gençler gelecek için umudumuzu tazeledi. 

İklim krizinin nedenleri, sonuçları ve bunlara karşı çözüm önerileri konusunda gençleri bilinçlendirerek harekete geçiren Green for Youth oluşumunu ve katılımcı gençleri değerli çabaları için tekrar tebrik ediyoruz.